VISIE EN WERKWIJZE

Niet één mens is gelijk. Niet één wens is gelijk. Als coach en counsellor ervaar ik het als mijn taak om de mens tegenover mij heel goed te horen en te zien en daarop zodanig te reageren dat deze zichzelf ook steeds beter gaat horen en zien. Ik geloof in de kracht van de herkenning en de erkenning van wat er is. Jezelf – je gedrag, je gedachten, je lijf en je gevoel – oprecht waarnemen is daarom een eerste belangrijke stap op weg naar ontwikkeling.

Vanuit het oprecht waarnemen volgt een tweede stap. Die van beïnvloeding of acceptatie. Zie je bij jezelf belemmerende patronen dan kun je die vaak ten positieve beïnvloeden. Bijvoorbeeld door andere patronen aan te leren, oude pijn te helen of van perspectief te wisselen. Andere zaken kun je niet of moeizaam veranderen maar wel leren accepteren. Dat kan ook een enorme verandering betekenen.

In het proces ben jij de expert– degene die de antwoorden in zich draagt. Ik ben de luisteraar, sparringpartner, vragensteller en stimulator aan de zijlijn. Ik reik je opdrachten aan en neem je mee in oefeningen die je proces ondersteunen. Deze komen uit verschillende stromingen zoals Mindfulness, Focussing, Transactionele Analyse, Oplossingsgerichte coaching en Systemisch werk. Wanneer het gaat om loopbaanvragen bied ik gerichte oefeningen aan die je helpen je visie te ontwikkelen en keuzes te maken.

Wanneer je interesse hebt in coaching, counselling of loopbaanbegeleiding kun je je aanmelden voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.